40 jaar geleden begon Gert-Jan Verhoeven in
Oerle met het bakken van luxe broodjes, in een kleine bakkerij aan de Oude Kerkstraat. Hij ergerde zich aan de klefheid en de
smakeloosheid van de goedkope bolletjes die in niets herinnerden aan de feestelijke gelegenheden waarbij thuis broodjes op tafel
werden gezet.
Zijn doel was: de lekkerste zachte broodjes bakken. Met de kwaliteit van de warme bakker, maar dan goedkoper. Witte, tarwe-, rozijnen-, punt- en ronde broodjes. En niet te vergeten de fameuze
Brabantse worstenbroodjes. De broodjes, die de Brabantse
Koffietafel beroemd gemaakt hebben.
Gert-Jan leverde zijn broodjes aan supermarkten in de buurt, aan cateraars, horeca en horeca-groothandels. Dat lukte hem zo goed, dat de bakkerij al gauw te klein werd. Hij moest verbouwen, en nog eens en nog eens. En – in 2002 – verhuizen naar een nieuw pand, aan de Run in Veldhoven. En dat niet alleen: ook de apparatuur om zoveel broodjes te bakken én de hoge kwaliteit te kunnen
garanderen moest perfect zijn.
Nu staat er op industrieterrein de Run in Veldhoven een bakkerij die per uur 10.000 tot 12.000 broodjes bakt. Gediplomeerde, ervaren en gedreven bakkers tekenen voor al die broodjes met Verhoeven
kwaliteit.