Over Ons

Al meer dan 30 jaar liefde voor klein brood

Iets meer dan 30 jaar geleden  begon Gert-Jan Verhoeven in Oerle met het bakken van luxe broodjes, in een kleine bakkerij in de Oude Kerkstraat. Hij ergerde zich aan de klefheid en de smakeloosheid van de goedkope bolletjes die in niets herinnerden aan de feestelijke gelegenheden waarbij thuis broodjes op tafel werden gezet.
Zijn doel was: de lekkerste zachte broodjes bakken. Met de kwaliteit van de warme bakker, maar dan goedkoper. Witte, tarwe-, rozijnen-, punt- en ronde broodjes.
En niet te vergeten de fameuze Brabantse worstenbroodjes. De broodjes, kortom,  die de Brabantse Koffietafel beroemd gemaakt hebben.

Gert-Jan leverde zijn broodjes aan supermarkten in de buurt, aan cateraars, horeca en horeca-groothandels. Dat lukte hem zo goed, dat de bakkerij al gauw te klein werd. Hij moest verbouwen, en nog eens en nog eens. En – in 2002 – verhuizen naar een nieuw pand, aan de Run in Veldhoven. En dat niet alleen: ook de apparatuur om zoveel broodjes te bakken én de hoge kwaliteit te kunnen garanderen moest perfect zijn.

Nu staat er op industrieterrein de Run in Veldhoven een hypermoderne bakkerij die per uur 10.000 tot 12.000 broodjes bakt. Gediplomeerde, ervaren en gedreven bakkers tekenen voor al die broodjes met Verhoeven kwaliteit.

Missie

De missie van Verhoeven Bakkerij is nog steeds dezelfde als uit het begin: het lekkerste en beste industriële zacht kleinbrood van Nederland produceren en deze puur ambachtelijke kwaliteit tegen een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding aanbieden.

Certificering

Het bereiden, verpakken en vervoeren van broodjes vraagt om uiterst hygiënische omstandigheden. Dat zit er bij ons dan ook ingebakken. De eisen van de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij zijn voor ons de ondergrens. In de zomer van 2020 zijn we bovendien IFS Higher level gecertificeerd.

Menu